Posted in Briose

Cele mai bune briose cu morcovi

Am descoperit aceste briose in unul dintre momentele in care cea mica a cerut briose. Desi am facut pana acum nenumarate sortimente de briose, imi place sa caut altele noi de fiecare data. Asa le-am gasit pe acestea cu morcovi. Ne place dulceata naturala a morcovilor, iar aceste briose sunt foarte pufoase si au disparut repede de pe farfurie. Sigur le voi mai face! Ca de fiecare data, va invit sa incercati si voi reteta!

Ingrediente

  • 250 g faina
  • o lingurita si jumatate de praf de copt
  • 2 lingurite scortisoara
  • o jumatate lingurita sare
  • 200 g zahar (sau orice inducitor care inlocuieste 1:1 zaharul)
  • 218 ml ulei vegetal
  • 3 oua
  • 2 morcovi mari rasi
  • 1 mar curatat si ras
  • 50 g de nuci maruntite (le puteti inlocui cu stafide)

Pasii de preparare

  • Preincalziti cuptorul la 180 grade.
  • Intr-un bol mare amestecati ingredientele uscate (faina, praful de copt, scortisoara si sarea).
  • Intr-un al doilea bol amestecati zaharul cu uleiul si ouale. Eu am folosit zahar brun, de aceasta data.
  • Adaugati mixul umed peste cel uscat si amestecati pana se combina. Nu amestecati excesiv, pentru a fi pufoase.
  • Adaugati morcovii rasi, marul ras si nucile. Tot acum adaugati o lingurita de zahar vanilat si o lingurita de esenta de vanilie sau mar cu scortisoara (daca aveti).
  • Amestecati totul usor, doar pana la omogenizare.
  • Impartiti aluatul intr-o tava de briose. Eu am umplut complet fiecare forma. Puteti pune doar 3 sferturi pentru briose mai mici, sau in functie de forma pe care o folositi. Eu am forme pentru briose medii.
  • Daca nu aveti hartie de briose, ungeti fiecare forma cu unt si tapetati cu faina. Daca forma este de silicon, nu este nevoie sa ungeti cu nimic.
  • Dati la cuptorul preincalzit, la 190 grade, pentru 22-26 minute, pana se rumenesc la suprafata.

Le puteti servi simple sau cu crema de branza amestecata cu miere, sirop de artar, frisca sau alte combinatii care va incanta.

Pot fi pastrate pana la 5 zile intr-o caserola inchisa ermetic. Daca rezista 5 zile! De asemenea pot fi facute in avans si congelate, dupa ce s-au racit complet, pana la o luna.

Dureaza maxim 15 minute sa pregatiti aluatul, asa ca va invit, cu mare drag, sa incercati aceste briose.

Cu multa bucurie in farfurie,

A voastra Criss!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *