Posted in Prajituri diverse

Biscuiti turta dulce cu migdale

Am inceput seria dulciurilor de Craciun cu acesti biscuiti turta dulce cu migdale. Eu i-am pregatit de Mos Nicolae, deoarece, pe langa clasica turta dulce, am mai vrut si altceva. Acesti biscuiti au fost acel altceva si ne-au placut foarte mult. Va recomad sa ii incercati, mai ales daca sunteti iubitori de clasica turta dulce.

Aceasta nu este o reteta pe care sa o faci amestecand repede ingredientele, necesita sa aprindeti aragazul pentru aluat, dar merita. Cu toate acestea pregatirea nu dureaza mai mult de 20 de minute. Aluatul trebuie, de asemenea, pregatit cu cateva ore inainte, deoarece trebuie sa stea la frigider minim 2 ore, maxim peste noapte. Dupa puteti sa pregatiti biscuitii de copt impreuna cu copiii, noi asa am facut.

Ingrediente

  • 125 g miere
  • 125 g zahar brun
  • 350 g faina
  • 75 g unt
  • 50 g nuci/migdale maruntite
  • 1 lingurita condimente pentru turta dulce
  • 1 lingura de cacao
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura esenta de rom
  • 50 g migdale tocate

Pasii de preparare

  • Zaharul si mierea se pun intr-o craticioara si se topesc pe foc, amestecand continuu, apoi se lasa sa se raceasca. Aveti grija sa nu se caramelizeze sau sa ardeti siropul. Nu lasati foarte multe pe foc, ci doar pana se topeste zaharul.
  • Cand s-a racit siropul se adauga intr-un castron incapator alaturi de restul ingredientelor (cu exceptia esentei de rom si a migdalelor tocate): faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, nucile sau migdalele macinate (ce aveti), condimentele pentru turta dulce, cacaua, untul si oul. Se amesteca bine ingredientele.
  • Cand a inceput sa se omogenizeze compozitia se adauga esenta de rom si migdalele tocate si se amesteca bine toate ingredientele. Va fi un aluat mai tare din care se va forma o bila ce se baga la frigider, minim 2 ore, maxim peste noapte. Puteti baga in frigider direct castronul, sau doar aluatul intr-o folie alimentara.
  • Dupa ce s-a odihnit aluatul la frigider, scoateti-l si lasati-l 5-10 min inainte de a incepe sa il modelati.
  • Cuptorul se incalzeste la 180 grade. Aluatul se taie in jumatate, iar fiecare jumatate in 10 bucati. Din aproape fiecare bucata eu am scos cam 2 biscuiti, in total vreo 40. Puteti face si biscuiti mai mari, in functie de preferinte.
  • Fiecare bucata din care am format un biscuite, am modelat-o in mana, pentru a inmuia putin aluatul, si apoi am aplatizat-o direct pe blat. Exista si varianta de a nu imparti aluatul, il intindeti si faceti forme.
  • Biscuitii se coc in tava tapetata cu hartie de copt pentru aproximativ 14 minute. Biscuitii vor fi moi la inceput, dar se mai intaresc la temperatura camerei.

Daca nu aveti mix de condimente de turta dulce, puteti adauga separat scortisoara, nucsoara, anason, cuisoare, coaja de portocala. De asemenea, puteti ignora anumite condimente daca nu va plac.

Aceasta reteta este inspirata dintr-o carte de dulciuri de Craciun, luata de la Lidl acum cativa ani. Anul acesta mi-am spus ca trebuie sa o deschid si sper sa va mai incant cu cateva retete pana la Craciun.

Sper sa o incercati, sa va placa si sa imi spuneti cum a fost. Like si share ca sa afle si altii despre aceste retete minunate!

Cu multa bucurie in farfurie,

A voastra Criss!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *