Tortul Red Velvet este unul dintre torturile mele preferate – pufos, umed si foarte aromat – iar combinat cu biscuitii Oreo nu poate fi decat extraordinar! Ceea ce si este! Desi da impresia unui desert versatil si de neatins in bucataria de acasa, Red Velvet este un desert usor de facut si care nu poate sa iasa decat perfect daca respectam reteta. Dupa cum spune si titlul, eu am adaugat Oreo peste tot – in blat, in crema, in decor. Sa fie Oreo!
Ce imi place, in special, la acest tort, ca nu este extraordinar de dulce. Este dulce atat cat trebuie. Eu am folosit zahar pudra Green Sugar, dar puteti folosi si zahar pudra normal, cu acelasi rezultat. De asemenea, veti avea nevoie de colorant rosu alimentar (de preferat gel), pentru a obtine culoarea rosie de Red Velvet.
Ingrediente
Pentru Blat
- 390 grame faina
- 8 grame cacao
- 6 grame sare
- 6 grame bicarbonat de sodiu
- 170 grame unt cu 80%-82% grasime, la temperatura camerei
- 400 grame zahar
- 2 oua mari, la temperatura camerei
- 112 ml ulei vegetal
- 228 grame kefir sau lapte batut
- 9 ml otet
- o esenta de vanilie
- 1 lingura colorant rosu gel (sau cat este nevoie pentru a obtine culoare dorita)
- 90 grame biscuiti Oreo, dati la choper
Pentru crema
- 200 grame unt cu 80%-82% grasime, rece
- 600 grame crema de branza, rece
- 100 grame zahar pudra
- 40 grame biscuiti Oreo, dati la choper
Extra
- 1 pachet biscutit Oreo, taiati cu cutitul, pentru montaj
- 1 pachet biscutit Oreo, pentru decorat

Pasii de preparare
- Preincalzim cuptorul la 170 grade Celsius si pregatim 2 tavi cu diametru de 20 cm (le ungem cu unt si le tapetam cu foaie de copt). Daca nu aveti 2 tavi puteti coace blaturile pe rand, doar bagati a doua parte de aluat la frigider pana se coace primul blat.
- Amestecam intr-un bol faina, cacaua, sarea si bicarbonatul de sodiu.
- Intr-un al doilea bol, mai mare, amestecam bine (cu un tel sau o spatula) untul cu zaharul, pana devine cremos si se albeste (1-2 minute).
- Adaugam ouale peste unt, cate unul pe rand si amestecam bine dupa fiecare.
- Adaugam uleiul si omogenizam.
- Adaugam jumatate din compozitia uscata peste cea umeda si amestecam numai cat sa se incorporeze. Nu amestecati prea mult! Este important pentru a ramane un blat pufos. Adaugam si cealalta jumatate si amestecam cat sa se incorporeze.
- Adaugam kefirul sau laptele batut, otetul, esenta de vanilie si colorantul alimentar.
- Tocam cele 90 grame de biscuiti Oreo la choper si le adaugam in compozitie.
- Impartim compozitia in doua tavi si o dam la cuptor pentru aproximativ 40 minute, la 170 grade Celsius. Pentru testul scobitorii, scobitoarea va iesi cu cateva firmituri, nu perfect curata.
- Fiecare blat trebuie lasat sa se raceasca complet inainte de a-l taia. Cand blaturile sunt racite, taiem fiecare blat in 2 parti. Din fiecare blat eu am taiat si un mic capac, bucati folosite ulterior la decor.
- Numai cand blaturile sunt complet racite ne putem apuca de crema.
- Punem in bolul unui mixer 200 grame unt rece cu 100 grame zahar pudra si mixam la viteza maxima aproximtiv 2 minute pana se amesteca bine zaharul cu untul.
- Adaugam cele 600 grame de crema de branza si mai mixam 2 minute la viteza maxim pana se omogenizeaza compozitia. La nevoie oprim pentru a strange compozitia de pe peretii bolului si reluam mixatul.
- Adaugam si cele 40 grame de biscuiti Oreo dati la choper si omogenizam.
- Daca doriti puteti insiropa blatul, dar acesta este un blat umed, care nu necesita insiropare obligatorie.
- Pentru montaj am pus o bucata de blat, o parte din crema, o mana de biscuiti tocati, alt blat si am repetat. Crema trebuie sa va ajunga pentru 3 straturi si pentru imbracat tortul.
- Pentru decorat am imbracat tortul cu crema ramasa si am presarat blat maruntit la choper (capacele pastrate anterior) deasupra si la baza tortului. Am decorat extra cu biscuiti Oreo.
Tortul arata senzational fara prea mare bataie de cap, deoarece blatul Red Velvet face toata treaba.
Sper sa incercati reteta si sa va placa si voua la fel de mult cum ne-a placut noua. A fost deliciul tuturor si sotul meu a spus ca, desi e satul de torturi, acesta a fost foarte bun! I will take this as a win!
Like si share sa afle si altii despre aceasta bunatate!
Cu multa bucurie in farfurie,
A voastra Criss!