Posted in Prajituri diverse

Gogosi de Ciocolata cu Faina de Cocos

Continuam seria gogosilor la cuptor cu aceste minunate gogosi de ciocolata, de aceasta data cu faina de cocos. Momentul acela cand esti la dieta, dar ai manca ceva dulce, ciocolatos si foarte gustos! Si pentru ca am pomenit cuvantul “dieta”, aceste gogosi au fost facute cu Green Sugar, nu zahar, dar voi puteti pune si zahar, daca doriti.

Reteta este simpla si o voi prezenta mai jos. Am folosit aceeasi forma de silicon pentru gogosi, pe care va reamintesc ca trebuie sa o ungeti foarte bine cu ulei sau unt topit. Acestea sunt ingredientele principale folosite de mine:

Aceasta reteta este pentru 6 gogosi. Veti observa ca este nevoie de putina faina de cocos, deoarece aceasta absoarbe foarte mult lichid, de aici si numarul mare de oua.

Ingrediente

Pentru gogosi

  • 4 oua la temperatura camerei
  • 100 grame Green Sugar (sau zahar)
  • 45 grame cacao
  • 35 grame faina de cocos
  • 55 grame ulei de cocos
  • 1/2 lingurita praf de cop
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie

Pentru glazura

  • 20 grame ciocolata alba
  • 100 grame Green Sugar pudra (sau zahar pudra)
  • 2 linguri de lapte

Pasii de preparare

  • Se preincalzeste cuptorul la 170 grade Celsius.
  • Intr-un castron mai mare se bat ouale si se amesteca cu zaharul si uleiul de cocos.
  • Intr-un castron mai mic se omogenizeaza cacaua cu faina de cocos, praful de copt si sarea. Se adauga peste compozitia din castronul mai mare.
  • Se adauga si esenta de vanilie si se amesteca doar pana este omogenizata compozitia. Nu amestecati prea mult.
  • Se unge bine forma cu ulei sau unt si se umple fiecare gogoasa. Acest aluat este mai gros.
  • Se dau la cuptor pentru aproximativ 25 de minute sau pana cand trece testul scobitorii. Aceasta trebuie sa iasa curata.
  • Se lasa sa se raceasca inainte de a fi scoase din forma, iar cand s-au racit se scot cu grija, pentru a nu se rupe.
  • Dupa ce le-ati scos din forma puteti face glazura. Se topeste ciocolata cu cele 2 linguri de lapte la microunde pentru cateva secunde, pana cand este topita bine si omogenizata cu laptele. Se adauga peste zaharul pudra si se amesteca cu un tel.
  • Se scufunda fiecare gogoasa in glazura obtinuta. Eu am scufundat fiecare gogoasa de doua ori, pentru o glazura mai groasa la final. Glazura este lichida initial, dar cand se raceste se va intari.

Eu am ales sa fac aceasta glazura de zahar de aceasta data, dar puteti face ce tip de glazura doriti sau credeti ca se potriveste. Va repet ca sunt extrem de ciocolatoase, satioase si o buna gustare low-carb.

Va invit sa incercati reteta, sa dati like si share sa afle si altii de ea!

Cu multa bucurie in farfurie,

A voastra Criss!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *